Spansk oppdagelsesferd med Africa Twin

På tur med årets MC-nyhet langs solrik kyst og på smale fjellveier.

Publisert: 16. april 2016 - Oppdatert: 18. juli 2018

Den spanske kystbyen Nerja var base for en tur med nye Africa Twin. Snøvær i fjellet og strålende sol langs smale grusveier, ga akkurat de utfordringene denne sykkelen elsker.

Africa Twin beskrives som velbalansert, rå, snill som et lam og tøff som et villdyr. Nylig var Honda-forhandlere fra hele landet samlet på spansk landjord for å ta denne legenden av en sykkel i nærmere øyesyn – og teste den grundig.

De hadde alle tatt seg fri fra travle hverdager i Bergen, Lillehammer, Fredrikstad, Stavanger, Skien, Moss og Oslo for å kjøre Africa Twin på alt fra kystveier, grus- og landeveier til fjellstier og i gjørmete elveleier.

LES MER: Africa Twin – Når villdyret våkner

 

Høye forventninger til Africa Twin

Hotel Paradores de Nerja ligger vakkert til med utsikt over havet og med egen heis ned til den romslige stranden. Den lave spanske vårsola blunket forventningsfullt da 15 Africa Twin-sykler ble trillet ut av lastebilen og klargjort på hotellets parkeringsplass.

Strandlivet fikk dog vente. Her var det først og fremst hygge på to hjul i selskap med likesinnede og et trofast villdyr av en sykkel som sto på programmet.

IMG_9669 Africa Twin SpaniaVED HAVET: Africa Twin takler alle typer terreng. Reisen startet mykt med godvær langs solkysten før turen gikk opp i fjellet.

Salgs- og markedssjef for Honda MC i Norge, Anton Vestavik var mannen som hadde invitert den allerede høykompetente gjengen til en eventyrlig ferd i variert terreng på den spanske solkysten.

– Vi har alle høye forventninger til nye Africa Twin, og på denne måten legger vi til rette for at forhandlerne får testet den under gode forhold og få nyttig førstehåndskunnskap. Det er alfa og omega for å få videreformidlet hva sykkelen er laget for og hvordan den fungerer, sier Vestavik.

 

Se video fra turen:

To flotte MC-turer med Nerja som utgangspunkt

Det var satt av to dager til kjøring i det naturskjønne området beliggende 45 minutter nord for flyplassen i Malaga. Turleder Jan Grimsgård fra Honda Riders Club of Norway hadde lagt opp til to ulike turer og ruter. Og Nerja var utgangspunktet for begge turene.

Du kan se turene vi kjørte på google maps her:

– Turene er lagt opp med noe kjøring langs kysten for deretter å klatre oppover mot en nasjonalpark og videre til mer utfordrende fjellterreng i stor høyde. På tur med en større gruppe er det ekstra viktig å sørge for at alle er med, føler trygghet og kan kose seg i sitt tempo, sier Grimsgård.

– Jeg var veldig spent på hvordan sykkelen ville takle de smale, krøllete veiene her oppe, men den fungerte perfekt og overrasket meg veldig positivt, legger den erfarne MC-entusiasten til.

Africa Twin Jan Grimsgård SpaniaTURLEDEREN: Jan Grimsgård fra Honda Riders Club of Norway hadde skreddersydd og kartlagt to ulike ruter for kjørdagene i Spania med Africa Twin.

Snøføyke i appelsinlunden

Første dagen ble gruppen møtt med av et forrykende snøvær i det spanske fjellandskapet. Værmeldingen var riktignok noe kald til Spania i mars å være, men det ble mer spennende, våte og kalde timer for deltagerne enn noen forventet.

Anton Vestavik tok været med fatning:

– Kontrasten mellom appelsinlunder og snøføyk var både stor og minneverdig, men til tross for frosne fingre og fuktig utstyr fikk Africa Twin vist at den holder hva den lover: Å kunne takle alle forhold og terreng, sier han.

Africa Twin Honda SpaniaI ALL SLAGS VÆR: I fjellene over kystebyen Nerja ble gruppen overrasket av et forrykende og sjeldent snøvær. Africa Twin taklet det bra.

Africa Twin – i sitt rette element

Blant forhandlerne på tur var Richard Skyer CBP, Skien fra og Jørn Freddy Kristiansen fra Høiden MC i Moss. De er begge rutinerte forhandlere og erfarne motorsyklister med sans for fart og spenning – og svært nysgjerrige på hva nye Africa Twin ville prestere.

Richard Skyer har prøvekjørt et utall demosykler. Etter en lunsj i sola på turens andre dag, er han klar i talen:

– Kjøreopplevelsen er annerledes på denne enn på andre Adventure-sykler jeg har kjørt. Den er veldig komfortabel, også utenfor asfalten. Det er en av de bedre kjøreopplevelsene jeg har hatt – av veien, sier Skyer.

Jørn Freddy Kristiansen fra Høiden MC i Moss er også en tøffing som liker å presse tohjulingen til det ytterste:

– Det var en sykkel som befant seg i sitt rette element. Den taklet lett både grusveier og svingete landevei, og er lettkjørt og velbalansert sier Kristiansen.

AFRICA TWINSAMHOLD: Med på turen var blant annet Honda-forhandlerne Jørn Freddy Kristiansen, Thore Slettetveit og Richard Skyer. Jan Grimsgård sørget for at alle hadde en fin tur i ukjent terreng.

Snill som et lam, tøff som et villdyr

Leder for teknisk avdeling hos Kellox, Steinar Jørgensen, var også med på turen. Før gruppa la ut på kjøretur, holdt han et foredrag der han beskrev sykkelens tekniske funksjoner og tok spørsmål fra forhandlerne.

Da sykkelen kom fra fabrikken, skjønte han snart nye Africa Twin var spesiell:

– Jeg har ikke hatt egen motorsykkel på en stund, men nå klarte jeg ikke å dy meg. Jeg måtte skaffe meg en Africa Twin, sier Jørgensen, som nå har en rød og svart Africa Twin med DCT (Dual Clutch Transmission) i garasjen hjemme i Sarpsborg.

­– Nye Africa Twin takler alle utfordringer du tar den med på. Sykkelen virker smidig og evner å kombinere cross og enduro med touring. Du kan bruke den til alt, overalt, hver dag. Den passer også til dem som ikke har kjørt så mye. Den er snill som et lam og tøff som et villdyr, sier Steinar Jørgensen.

Africa Twin Honda SpaniaUNDER SOLEN: På Hotel Paradores de Nerja fikk salgs- og markedssjef Anton Vestavik vist fram Africa Twin på alle måter. Her sammen med daglig leder i Bikerstreet i Stavanger, Svein Petter Mjølhus.Les også