Dette MC-utstyret bør du skaffe deg

Det er mye smart utstyr som gir mer kjøreglede – både tidlig og sent i sesongen.

Publisert: 21. mars 2016 - Oppdatert: 21. mars 2017

Norge er et land med fire årstider og MC-sesongen utvider seg sakte, men sikkert. Imidlertid er det fortsatt viktig å kunne kjøre varmt når det er kjølige drag i været.

Det finnes mye nyttig utstyr som kan gjøre kjøreturen mer behagelig og som samtidig øker konsentrasjonen du har på tur med tohjulingen og eventuelle turkamerater.

Her har vi plukket ut et par godbiter som kan gjøre at du kan ta bedre vare på deg selv, andre og sykkelen din. I årets utstyrskatalog kan du finne flere produkter som kan komme godt med på tur.

1. Varmevest

MC-utstyrHELT ELEKTRISK: Varmevesten øker både komfort og trygghet på tur.

 

Varmevesten fra Oxford kobles rett på sykkelens 12V-strømanlegg og holder deg behagelig varm på kjøreturen. Kroppen blir fort kald i farta og denne vesten sørger for mer komfort og tryggere kjøring. Det blir rett og slett triveligere å kjøre. Dersom turkameraten er av den frosne typen, kan det være lettere å få han eller henne med på tur med en slik vest. Vesten leveres med 4-stegsbryter og batterimonterings-kit. Tre store varmepaneler sørger for perfekt temperatur på rygg, nakk og bryst.

 

2. Varmehåndtak

MC utstyr tipsVARME HENDER: Varmehåndtak er en genistrek av et produkt til en rimelig penge.

 

Med Hotgrips Cruiser varmehåndtak (fra 799,-) har det godt og varmt på hendene og du kan kjøre med tynnere hansker – og ikke minst ha tørre hansker. Produktet er relativt lett å montere selv og kobles rett på batteriet. Hotgrips Cruiser passer til cruisersykler med 1″ styre, og kommer nå med den nye digitale bryteren med BSM og ny festebrakett for denne. Leveres med Harley Davidson trottle slider.

 

3. Halsvarmer

Mc-utstyrKOMFORTABELT: En myk halsvarmer er behagelig å ha i halsen, og du vil savne den når du ikke har den.

 

Oxford Comfy halsvarmere får du i fargerike kombinasjoner med behagelig og lett microfiber-stoff. Dette viktige plagget for en motorsyklist får du til en bra penge (99,- for 3-pack). En god halsvarmer kan brukes både på tohjulingen og til andre fritidsaktiviteter. Du vil savne den når du ikke har den! Se video av alle brukområdene her.

 

4. Lader til motorsykkelbatterier

EL571SKÅNSOM LADING: Denne laderen takler alle typer batterier og har lav, sikker ladespenning for skånsom lading.

 

Dagens motorsykler får mer og mer elektronikk. Da er det viktig med en god lader. Denne luringen til 699,- lader motorsykkelbatterier på en skånsom måte, kan stå på hele tiden, lader 0,9 A og har såpass lav ladespenning at batteriet ikke risikerer å bli ødelagt av for høy spenning. Laderen takler alle typer batterier, inklusive Gel-batterier. Laderen er en spesialkonstrurert vedlikeholdslader for 12V batterier opp til 20 Ah, og den har et display som hele tiden viser hvor mye som lades og batteriets tilstand.

 

5. Sykkeltrekk

Mc-utstyr Mc-trekk

FORNUFTIG BESKYTTELSE: Et godt sykkeltrekk beskytter sykkelen din slik at den varer lenger.

 

Et godt sykkeltrekk beskytter sykkelen din mot regn, vind, snø, skitt og sollys – både hjemme, på jobb, på tur og i byen. Sykkelen blir også vesentlig mindre mindre utsatt for tyveri gjennom at den skjules og krever mer «innsats» fra eventuelle tjuvradder. Trekket på bildet er en testvinner og koster 599,-, men du får også enklere MC-trekk fra 249 kroner og mer avanserte opptil 1.799 kroner. Alle trekkene kan brukes til alt fra tung motorsykkel til scooter og moped og kommer i ulike størrelser og typer. Beskytt sykkelen din – det lønner seg.Les også