Hvilken MC passer best til deg?

Årets store MC-sommerkampanje er i gang, og her gir vi deg oversikt over syklene, og hvem de passer for.

Publisert: 3. juli 2020

honda front i front med vespa

Touringsykler

Når du skal ut på lang eller kort tur, er det best å finne en motorsykkel som oppfyller forventningene. Først bør du kjenne etter hvilken kategori du setter øverst på ønskelisten.

 

I fjor var det Adventure-kategorien som tronet helt på toppen av den norske salgsstatistikken.

De robuste og høyreiste eventyrsyklene egner seg spesielt godt for norske forhold og forskjellig underlag. Honda CRF1100L Africa Twin er en legende og eventyrer som nå har fått enda bedre offroad-egenskaper, lettere chassis og forbedret førerposisjon for både sittende og stående kjøring. Motoren leverer nå mer ytelse og kraft enn noensinne. Vekten er dessuten redusert med fem kilo.

 

På en ny Africa Twin takler du alle typer terreng, og du kan velge mellom en en 6-trinns manuell girkasse eller en automatisk DCT-girkasse.

Hva med en ny Africa Twin i sommer? Benytt deg av årets sommerkampanje og få utstyr til en verdi av opptil 20 000,– >>

 

Trenger du en skikkelig langturmaskin for kjøring på og utenfor veien, med enda større rekkevidde,  er CRF1100L Africa Twin Adventure Sports det ultimate valget. Den har en større bensintank som rommer 24,8 liter, mer vindskjerming, høydejusterbar vindskjerm, stor motorbeskytter, bagasjeholder og slangeløse dekk. Strømuttak og varmehåndtak er også montert som standard her. For øvrig deler den ramme, motor og kjørestilling med CRF1100L Africa Twin.

 

Liker du bedre svingete veier, fartsfølelse og en mer sportslig opplevelse? Da kan Honda VFR800F med sin råsterke V4-motor gi full uttelling. VFR800F er like beryktet for sin utholdenhet som for sin karisma. Den trives godt med både passasjer og bagasje, men kan selvsagt nytes i fulle drag på egenhånd også. Her kombineres det beste fra sport og touring. Du kan justere set-ehøyden, og andre elementer er Hondas Traction Control System, ABS, varmehåndtak og Hondas nye intelligente, automatiske blinklys.

Rød Honda Gold Wing på turVil du ha det aller beste av bekvemmelighet og komfort som finnes på en motorsykkel, er det uten tvil en Honda GL1800 Gold Wing Tour du skal ha.

Siden lanseringen i 1975 har Honda Gold Wing vært den ypperste touring-maskinen på to hjul. Føreren kan nyte kjøringen, mens passasjeren kan lene seg tilbake og nyte turen. Formen på førersetet er komfortabel og støttende, samtidig som den åpner for å skifte kjørestilling. Gold Wing er utstyrt med en seks-sylindret boksermotor med et slagvolum på hele 1833 kubikk. Blant godbitene som leveres som standard er Apple CarPlay-systemet med iPhone-kobling, bakkestarthjelp, høyttalere, elektrisk justering av vindskjermen, selvkansellerende blinklys, revers og cruise control.

Gold Wing kan utstyres med Hondas automatiske DCT-kasse med sju trinn eller du kan velge en manuell girkasse. Du har også muligheten til å velge en 2019- eller 2020-utgave.https://kellox.no/product/aprilia-rx125l-red-raceway/

Lettsykler stadig mer populære

Populariteten for lettsykler er meget stor for tiden – ikke uten gode grunner. Her får du miljøvennlige og bensingjerrige motorer. En flott inngangsbillett til motorsykkelverdenen er Honda CB125R. Den er rå, naken og raus når det gjelder motorkraft. Dette er den ultimate lettvekteren for deg som er ung og glad i fart og spenning. Lar du deg heller begeistre over mer ekstreme supersportsykler, vil Aprilia RS125 ikke skuffe deg. Her er det racingkåper, alu-ramme, opp-ned framgaffel, stor bremseskive foran og et Superbike-inspirert instrumentdisplay. Like inspirert av fart og kjøreglede er Aprilia Tuono 125, men kjørestillingen er ikke like ekstrem som hos RS125. Begge disse utstråler sterk personlighet. Aprilia kan også by på to modeller som har større bakkeklaring og som gir deg god oversikt når du sitter på sykkelen. Aprilia SX125 er en tøff supermotard som kommer med 17 tommers dekk. Aprilia RX125 er offroad-utgaven som er utstyrt med grovmønstrede dekk – 21 tommer foran og 18 tommer bak.

 

Scootere gjør hverdagen enklere

En scooter kan gjøre hverdagen din smidigere i tett bytrafikk, og stadig flere oppdager fordelene med å benytte to hjul med motor til og fra jobben. Ofte blir en scooter et enkelt og rimelig alternativ til bilen. De nye scooterne er dessuten godt utstyrte, morsomme i bruk og meget praktiske. Gode eksempler på dette er GTS 125-serien fra Vespa. Elegant og tradisjonell stil smelter sammen med ny teknologi. Motorene er kraftige og miljøvennlige. Elektronisk  bensininnsprøytning gir kraftig og jevn akselerasjon. Det er heller ingenting å utsette på marsjfarten på landeveien.

Benytt sjansen til å få en klassiker i ferien!
Nå får du inkludert toppboks ved kjøp av utvalgte Vespa-modeller >>

 

GTS-modellene har 125 kubikk-motor, automatgir og elektrisk start, kombinert med skivebremser foran og bak, ABS-bremser og ASR-antispinn gjør stabiliteten maksimal og gir deg absolutt sikkerhet.

 

Hvis du trenger mer motorkraft, er Honda NSS300 Forza et godt valg. Her får du nemlig 25,2 hestekrefter i en kompakt, sporty og praktisk tohjuling. Vindskjermen kan justeres elektronisk, alle lykter er av av LED-typen og instrumenteringen er oversiktlig og moderne.

Honda Forza300 kjører foran en bygning

Vil du ha det aller beste av bekvemmelighet og komfort som finnes på en motorsykkel, er det uten tvil en Honda GL1800 Gold Wing Tour du skal ha.

En annen aktuell kandidat i 300 kubikk-segmentet er Honda SH300I. Den håndterer uanstrengt lange etapper og motorveier. Her finner du også LED-lys og Smart Key-systemet, dessuten er  linjene dynamiske og muskuløse. De rå felgene kompletterer det hele.

 

Moped – mye for pengene

Det rimeligste alternativet på motorisert tohjuling er mopeden. Den kan kjøres fra fylte 16 år og er et effektiv fremkomstmiddel. Typhoon 50 er et godt eksempel på en sporty og dynamisk moped  fra Piaggio med automatgir og totaktsmotor. Under setet på denne bestselgeren finner du en USB-kontakt og oppbevaringsplass for helhjelm. Det tøffe frontpartiet har doble frontlykter.

 

Vil du ha enda mer sportslig utstråling, har Aprilia den spenstige modellen Aprilia SR 50 – Verdens aller første supersportscooter. SR 50 var også den første scooteren med væskekjøling og to skivebremser. Aprilia SR MT 50 er supermotard-utgaven i den sportslige SR-familien. Også disse to Aprilia-modellene er totaktere som gir god ytelse.