Norges største MC-importør fusjonerer

Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.

Publisert: 25. september 2019

Fordelene med sammenslåingen er mange for leverandører, ansatte, forhandlere og kunder.

1. januar 2020 smelter de to motorselskapene sammen til Kellox. Selskapene har til nå hatt felles ledelse og de samme personene i begge styrene.

– Strukturen med to selskaper er unødvendig komplisert, ressurskrevende og ineffektivt for våre leverandører, forhandlere og oss selv. Derfor har vi besluttet å fusjonere Loxkel inn i Kellox, sier Per-Anton Vinje som i dag er administrerende direktør i begge selskapene.

Både Kellox og Loxkel distribuerer ulike merker av motorsykler, båter og båtmotorer, samt utstyr. Kellox er Europas eldste Honda-distributør, og den japanske produsenten troner helt øverst på den norske salgsstatistikken for motorsykler i 2019. I fjor omsatte de to selskapene for 310 millioner kroner, med et driftsresultat på 12,5 millioner kroner.

Enklere med én importør

– For oss er denne sammenslåingen veldig positiv, og den vil forenkle hverdagen vår betydelig, forteller Aagot Almestrand som er daglig leder i MC Huset Nydal AS. De selger blant annet motorsykler og scootere fra Honda, Vespa, Piaggio og Aprilia. Nå kan de snart forholde seg til en felles importør for disse merkene.

Per-Anton Vinje fra Kellox sittende på motorsykkelAdministrerende direktør Per-Anton Vinje på en Moto Guzzi.

Kellox og Loxkel er mest kjent for motorsykler, men Marine-delen står for rundt halvparten av omsetningen. I det norske markedet har de en markedsandel som ligger på 16-18 prosent innenfor dette segmentet.

– For oss som selger båter og motorer blir det mye enklere å forholde seg til ett firma istedenfor to. Det forenkler også veldig for våre kunder som skal søke etter produkter på nett. Vi ønsker dette hjertelig velkommen, sier Olav Eriksen som er daglig leder i Skjebergkilens Marina AS.

 

Fusjonen medfører ingen endringer når det gjelder personell eller produktutvalg. Alle ansatte overføres til Kellox. Samtlige forpliktelser og garantier som i dag ligger i Loxkel vil bli videreført og ivaretatt av Kellox fra 1. januar.

 

Dette er Kellox/Loxkel

Historien går helt tilbake til 1950 med merker som Mahle, Hoeckle, Glyco og Ate. Over tid vokste selskapet og inkorporerte Honda MC, Honda outboards, Tohatsu outboards, VDO, Polaris, Motul, Piaggio, Vespa, Gilera, Shoei, HJC, Pioner boats, Terhi boats, Kymco, AMT boats, Aprilia, Moto Guzzi og flere andre. I dag er det fusjonerte selskapet den største MC-importøren i Norge, og blant de største innenfor marine i Norge og Sverige. Til neste år er det 70 år siden grunnleggeren Kjell Hox startet import og salg av motordeler.