Velg riktig mopedforsikring

Finn den mopedforsikringen som passer best for deg

Publisert: 12. august 2017 - Oppdatert: 22. desember 2020

 

Det finnes i hoveddsak tre typer forsikring for mopedforsikring: Ansvar, delkasko og kasko. Mopedforsikring gjelder om du har en scooter med 50 kubikk eller annen type moped.

Nedenfor finner du oversikt over hva de enkelte forsikringene dekker. Velg den som du føler dekker ditt behov.

 

Ansvarsforsikring

Denne må alle som kjører moped ha. Og du må ha bevis på en slik mopedforsikring for å få registrert mopeden. Ansvarsforskring dekker skader på andre personer som er involvert i ulykker hvor du har ansvar. Den dekker også skader på andres kjøretøy eller eiendeler. Denne siste dekningen er ofte begrenset til et beløp.

Sjekk med forskjellige forsikringsselskaper om hva de dekker. Det er også vanlig at ansvarsforsikringen dekker skader på deg selv, inntil et definert beløp.

Det som dekkes av ansvarsforsikringen har ofte ingen egenandel. Unntaket er de forsikringsselskapene som inkluderer rettshjelp i sine ansvarsforsikringer. For denne dekningen er det ofte en egenandel.

Les også: Ekte scooter- og mopedkjærlighet

Delkasko

Dekker det samme som ansvarsforsikring, men har i tillegg dekning for kostnader knyttet til ulykker og hendelser som kan inntreffe. Hva som dekkes av en delkaskoforsikring kan variere, med det er vanlig å få dekket kostnader ved brann, tyvere og glasskader. I tillegg er det vanlig å få veihjelp om du f.eks. har brukket nøkkelen, ikke får startet eller er tom for bensin. Det er ofte egenandeler for disse dekningene, men de kan variere. Har du rettshjelp i ansvarsforsikringen din, dekker også delkasko fra samme selskap det samme.

Mopedforsikring med full kaskodekning

Den mest komplette forsikringen. Her får du dekket alle kostnader for skader. Om du selv er skyld i en kollisjon eller utforkjøring, eller om du velter, så får du dekket reparasjonene. Nesten alltid mot å betale en egenandel. Ellers så dekker kaskoforsikringen alt det delkasko og ansvarsforsikringen dekker.

Vespa Sprint 125Les også