Moped eller scooter, hva skal du velge?

Få en oversikt og finn ut hva som passer for deg.

 

Du har bestemt deg for å kjøpe en moped eller scooter. Men hva skal du velge? Her guider vi deg gjennom de tohjulingene vi kjenner best.

En scooter kan være registrert som både moped eller motorsykkel. Det avhenger av om motoren er større enn 50 kubikk. Det finnes også mopeder som ikke er scootere. De har ofte en litt annen stil, og noen likner på cross-motorsykler.

En scooter har ofte mindre hjul og en mer oppreist sittestilling. De har også god værbeskyttelse og bagasjeplass under setet. Kjøreegenskapene er også noe annerledes. Du bør derfor tenke gjennom både bruksområde og hvilken stil du liker før du velger deg enten en scooter eller en moped.

 

Vespa Scooter

For mange er Vespa selve definisjonen på scooter. Som et av verdens mest solgte scootermerker gjennom tidene representerer Vespa både eleganse, livsglede og karisma – og såklart – den italienske livsstilen. Vespa har ulike modeller å velge blant – alt fra 50 kubikkere og opp til den kraftige 300 kubikkeren.

 

Aprilia

For Aprilia er tohjulinger synonymt med lidenskap og livsnytelse. For både unge og gamle entusiaster. Aprilia lager 50 kubikks scootere og mopeder fullstappet med teknologi i ekte racing-ånd.

Aprilia SR 50RAprilia SR 50R

 

 

Piaggio

Piaggio er først og fremst opptatt av å utvikle moderne kjøretøy. De har en stolt italiensk design-historie bak seg og lager nye modeller med uslåelig design, med ekstra vekt på sikkerhet. Deres 50 kubikk scootere er perfekte for bybildet, og er en kjærkommen venn i hverdagen.

Piaggio Fly 50Piaggio Fly 50

 

 

Gilera

Gilera er et typisk ungdommelig merke. Her finner du sportslige scootere som er lette å kjøre i svingene. Og mopeder som likner motorsykler med en offroad og sportslig profil. Kort og godt tohjulinger for deg som allerede er en MC-entusiast i ung alder. Gilera modellene ser du her.

 

Gilera RCR 50Gilera RCR 50

 

 

Kymco

Dette merket har flere varierte scootere. Alt fra tyngre touring-modeller til kjappe og sportslige moped-scootere som passer perfekt til bylivet. Med slagordet ”bedre enn best” har Kymco som mål å designe og utvikle scootere med høy kvalitet som skal gi deg en behagelig, trygg og morsom tur. Mer om Kymcos modeller finner du her.

 

Honda

Honda er kjent for kvalitet og kompetanse. De er verdens ledende produsent av motoriserte tohjulinger. I Norge er hver fjerde motorsykkel som registreres en Honda. Denne erfaringen tar Honda med seg også når de designer scootere. De er spesielt laget med tanke på pendling, og komfort og miljø er viktig. Honda har ingen scootere som kan registreres som mopeder. Men du vil finne et bredt utvalgt Honda-scootere fra 125 til 300 kubikk.

Honda Forza-125-Scooter-2015Honda Forza 125-kubikks scooter er et eksempel på en scooter som du må ha motorsykkel-lappen for å kjøre.Les også