– Gleder meg til å stå opp og sette meg på sykkelen

Alpinstjernen Timon Haugan pendler på Honda CB650R til og fra trening hver dag. Det har gjort livet bedre.

Publisert: 10. september 2020

– Alle som kommer for sent til trening får ti burpees per minutt i straff.

Alpinlandslaget har strenge regler, og det gjelder å ikke komme for sent. Timon Haugan har selv erfart straffen.

– Jeg har vært tre minutter for sent ute, og da ble det 30 burpees.

– Det handler om respekt for resten av laget som går på trening to ganger daglig for å bli best i verden. Da må man møte til tiden.

Burpees kan være svært god trening for alle som sitter mye på motorsykkel. Her er burpees for nybegynnere.

Timon Haugan på Honda CB650R

Timon Haugan pendler på Honda CB650R. Foto: Per Torstein Haugen

Når Haugan trener i hjemlandet kjører han fra Lørenskog til Oslo og hjem igjen hver dag, noen ganger to ganger daglig. Første treningsøkt på Olympiatoppen starter kl. 08. Da er det stor trafikk på veiene og midt i rushtiden. Med sin nye Honda CB650R går dette som en lek.

Les mer om hvordan Honda bygget om en CB650R til A2-sykkel for Timon.

– Motorsykkelen redder meg stadig vekk når det er veldig mye trafikk. Dessuten er det mye morsommere å kjøre motorsykkel enn bil. Jeg gleder meg til jeg meg til jeg kan sette meg på sykkelen hver morgen, og samtidig sparer jeg mye tid.

Haugan er opptatt av å ta det rolig og kjøre forsiktig, også når han ligger i midtfeltet forbi køen.

– Ofte ser bilene meg og kjører til siden. Men jeg må ta det med ro. Det var litt ubehagelig i starten, men nå går det bedre og bedre.

Timon Haugan pendling ved overrekkelse

Flere og flere pendler på motorsykkel

I dag er det hele 83 bomstasjoner i og rundt Oslo.  Dermed er det blitt mer attraktivt å pendle på to hjul siden motorsykler og scootere fortsatt slipper unna bomavgift.

MC-forhandlere rapporterer nå at det er mange som erstatter bil nummer to med en motorsykkel. Det kan være praktisk, samtidig som det gir stor frihet og naturligvis mye kjøreglede. Scootere er også en tohjuling som blir mer og mer vanlig, spesielt i byer. Her sitter man beskyttet og godt samtidig som det er god oppbevaringsplass.

Les mer om pendling på motorsykkel

Skiene tar over for motorsykkel

I disse dager reiser Haugan til Sveits med alpinlandslaget for oppkjøring til årets sesong. Årets sesong blir spennende selv om ingen vet hvordan den faktisk blir enda.

– Det eneste jeg vet er at rennene i USA og Canada er avlyst, så årets sesong blir i Europa.

Med over 250 reisedøgn i året blir det ikke mye tid til motorsykkel. Men de fleste reisedøgnene er heldigvis utenfor motorsykkelsesongen. Og neste vår er Haugan tilbake på Honda-motorsykkelen og til pendlingen på strekningen Lørenskog-Oslo.