Positive endringer for MC-parkering i Oslo

Mange syns det er vanskelig å få parkert motorsykkelen i Oslo sentrum. Nå skjer det derimot flere positive ting.

Mange har opplevd at det er vanskelig med MC-parkering i Oslo sentrum. Nå skjer det derimot positive ting. Det er blant annet søkt om flere parkeringsplasser.

En annen ting som peker i en retning av velvillighet ovenfor MC-miljøet, er arrangementstillatelsen til et ukentlig MC-treff i sentrum.

 

Fast MC-treff hver onsdag i Spikersuppa

Hver onsdag fra og med 2018 kan alle tohjulinger parkere lovlig i Roald Amundsens gate mellom Nationaltheatret og Spikersuppa. En av dem som setter stor pris på dette er Kåre Vaskinn, daglig leder i MC Oslo – en av Norges største MC-forhandlere.

– MC-treffet krydrer bybildet. Da motorsyklene stod langs Karl Johan var det en attraksjon for alle. Ekstra positivt er det at onsdagstreffet faller på samme dag som treffet på Tyrigrava i Oppegård, sier Vaskinn.

 

Bilfritt byliv: Onsdager fra og med mars 2018 kan alle tohjulinger parkere lovlig i Roald Amundsens gate mellom Nationaltheatret og Spikersuppa.

 

Andreas Halse (Ap), leder i Samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo er fornøyd.

– Dette er en del av prosjektet Bilfritt byliv. Det skal være fint å ferdes og oppholde seg i sentrum. Aktiviteter som motorsykkeltreff er med på å skape litt liv, sier Halse.

Les mer om onsdagstreffet i Spikersuppa her.

 

Halv pris på MC-parkering for beboere

Prøveordningen med beboerparkering på Frogner, St. Hanshaugen og Gamle Oslo blir permanent i løpet av neste år. Bydelene Grünerløkka, Sagene, Ullern, Nordre Aker, Alna og Stovner står for tur. Andreas Halse i miljøkomiteen, vet det er trangt om plassen i indre by og ønsker å bruke den på best mulig måte.

– Forskriften om beboerparkering ble vedtatt i 2012. Der var ikke tohjulinger hensyntatt. Nå har vi snudd oss rundt og halvert prisen for tohjulingene, forteller Halse.

Kåre Vaskinn i MC Oslo er lettet over at politikerne tok til fornuft.

 

– Selvfølgelig skal man ikke betale samme avgift som for en bil. En tohjuling tar jo under halvparten av plassen.

 

Geir Strand, påtroppende politisk ansvarlig i interesseorganisasjonen Norsk Motorcykkel Union (NMCU) påpeker et annet poeng i avgiftssakens anledning.

– En tilleggsavgift blir ilagt hver ekstra bil man kjøper parkeringstillatelse for. Det betales kun 1 500 kroner per tohjuling – uansett antall, sier Strand.

 

Se kart over Oslo sentrums parkeringsplasser for tohjulinger her

MC-parkering i Oslo

Oversikt. Her finner du en oversikt over dagens MC-parkering i Oslo.

Politikerne er skeptiske til nye parkeringsplasser

Etter bortfallet av 110 MC-parkeringsplasser i Oslo sentrum i 2017, sendte NMCU en søknad til Oslo kommune om nye plasser som skal erstatte disse. Geir Strand håper Bymiljøetaten viser forståelse.

– Det er frustrerende at viktige parkeringsplasser, som for eksempel i Tordenskjoldsgate, ble tatt fra oss. Får vi gjennomslag for nye plasser vil det være et godt signal om at byrådet prioriterer tohjulinger og MC-parkering. Det er også fornuftig i lys av det grønne skiftet, sier Strand.

Prosjektet Bilfritt byliv ble innført i sommer og skal fortsette frem til 2019. Et av virkemidlene er å frigjøre områder som tidligere har fungert som parkeringsplasser.

Andreas Halse, som også er miljøpolitisk talsperson i Oslo Ap, er blant politikerne som er skeptiske til nye parkeringsplasser i sentrum.

 

Vi ønsker å legge til rette for tohjulingene, men formålet med prosjekt Bilfritt byliv er å redusere antall p-plasser i sentrum.

 

– Vi ønsker å legge til rette for tohjulingene, men formålet med prosjekt Bilfritt byliv er å redusere antall p-plasser i sentrum. Evalueringen nå i høst vil indikere om det er behov for flere p-plasser, sier Halse.

Les hva Aftenposten skrev om bilfritt sentrum her

Kåre Vaskinn i MC Oslo synes mangelen på MC-parkering i sentrum er et eksempel på byrådets dårlige planlegging.

– I mange storbyer i Europa har tohjulingene en viktig plass i bybildet og dedikerte parkeringsplasser i sentrum. Siden det er mangel på plasser i Oslo, er det mange som spør meg om det er lov sette fra seg tohjulingen på en hel parkeringsplass. Vi ønsker oss klare regler og enda bedre dialog med byrådet, avslutter Vaskinn.

MC-parkering OsloManko på MC-parkering i Oslo. Nå er det endelig søkt om flere parkeringsplasser.Les også

Få full kontroll på veien

I MC-miljøet har boka Full Kontroll lenge vært en kilde til bedre sikkerhet. Nå er boka filmet. De korte, lærerike videosnuttene kan gjøre deg til en tryggere MC-fører.